lørdag 29. november 2008

Hotellhelg

Så er det Oslo igjen,da. Helga er viet Retrieverklubben og planlegging av 50-årsjubileum i 2010. Vi har hatt en veldig nyttig dag i dag, fått unna oss en masse. Har vært mye farting en stund nå, heldigvis for meg ordner Jan-Petter opp hjemme. Snart jul nå,blir roligere da!
Hjemme igjen imorgen ettermiddag, da skal vi rett på 25-årsfeiring av mitt skjønne tantebarn Karoline. Alltid hyggelig å være sammen med family'n. De unge synes nok innimellom at min søster Gry og jeg bråker en del,men det får våge seg....
Mimi, vår blondine i alle betydninger av ordet er neste hund ut i presentasjonsrekka. Hennes registrerte navn er Musicals Wildcat, og deleies av Jan-Roger Sauge og meg. Hun flyttet hjem til oss som voksen hund, og har sklidd rett inn i flokken. Hun er en enkel,snill hund som aldri forårsaker noe krøll bortsett fra at hun er ram på kattematen! Hun har to valpekull etter seg,begge med Peter som far. Disse er unge ennå, men så langt er vi fornøyde med dem. Mimi er en fabelaktig mor,hun føder lett og tar seg så godt av valpene sine. Hun skal nå ha en god pause i morspliktene, hun skal få være med på utstillinger og kose seg sammen med oss.
Nå står vi på farten til å spise middag, så er det rett i seng etterhvert.

tirsdag 25. november 2008

Jeg har lest at det er en stor fare for å bli overtrent, så derfor har jeg tatt det veldig med ro etter helgas skiutflukter. Jeg prøver å hvile meg i form nå, tenker jeg.
Skuffelse: Yanabelle er tom- så det blir ingen førjulsvalper på oss denne gang. Men takket være hennes utrolig samarbeidsvillige eiere, Terje og Berit prøver vi ufortrødent om igjen neste løpetid.
Lyspunkt: "Den Sorte Perle"- NUCH Eyecatching XLNT har fått løpetid og skal parres med det første. Den utkårede heter Mallorns Romeo, en riktig kjekk kar fra Finland. Jan-Petter reiser med henne neste uke, så får vi bare håpe det beste...
Er i rute med julegavene forresten- og veldig kry for det. I år er det meste handlet på nettet, hvilket passer meg utmerket. Ikke har jeg tid, og langt fra glede av å renne rundt i butikker nå.
Torsdag reiser jeg til Oslo etter jobb for et NKK-møte, og allerede dagen etter er det ny Oslo-tur, helgamøte i Retrieverklubben. Mitt program er i grunnen besatt sånn for det meste.
I presentasjonsrunden av hundene vil jeg i dag presentere kjekke Peter- NUCH Eyecatching Working Class Hero. For øyeblikket husets eneste hanhund,men dette vil nok rette seg med tida. Jeg foretrekker egentlig hanhunder, jeg opplever dem som gladere,jevnere i humøret, barnsligere kanskje? Og rekk opp hånda alle som tenker at sånn er det kanskje hos menneskearten også.... I hvertfall- Peter er en glad gutt med mange egne meninger. Disse egne meningene arter seg slik at han liker å ta seg en tur på egen hånd når vi er på tur- men han dukker alltid opp igjen. Han elsker å trene, og med eksperthjelp fra vår venn Trond har han oppnådd 1. premie i begynnerklasse på jakt i år, planen er å få en premie i åpen klasse etterhvert. Utover jakttreninga er han alment lydig og hyggelig, drar ikke i båndet, kan legges igjen løs overalt og er ukomplisert å ha med på alle ting. Det er så gøy å gjøre ting med ham som alenehund, han fryder seg så åpenlyst over å få all oppmerksomheten. Peter er eksteriørt en røslig og vakker kar som raskt oppnådde sitt utstillingschampionat. Etter en runde med reveskabb for et års tid siden fikk han bare flekker i pelsen og har derfor ikke vært utstilt på lenge. Håper dette ordner seg, han elsker å vise seg fram og er en fryd å ha med.. Han er far til noen valper etterhvert som ser ut til å ha arvet sin fars livsglede og humør. To valper fra vårt eget kull med ham ble NUCH kun 2 år gamle. Sånn, der ble dere kjent med Peter!

søndag 23. november 2008

Vinter i skogen

Det er det jamen! I mer urbane strøk i byen er det mildt og slaps, her er det masse snø. Dette er hva jeg gjorde lørdag:
- skitur med hunder. (Merker jeg blir litt sånn småkry av å litt sånn henslengt sier "skitur". Faktisk er det mer skilabbing,men dog!)
- Full rengjøring av stua innbefattet ommøblering. Gubben banka matter.
- Flidde hos hønsen med nytt strø. Hønene nekter plent å gå ut i snøen så det krever mer rengjøring når de er inne hele tida. De legger ufortrødent egg.
- Hjalp til i 70-årsdag til min venn Bjarne. Stor moro.
Søndag::
- Tror du ikke jeg var på ski igjen? Dette nærmer seg vane!
- Lite annet,bare går her og tuller rundt. Burde gjort både det ene og det andre,sikkert. Får se hva jeg gidder.
Tenkte jeg skulle presentere hundene vi har her hjemme fremover. Den som uten tvil må åpne ballet er den ubestridte dronningen, Unni - Eyecatching Undurraga. 5 år gammel sort tispe som få utenfor huset egentlig kjenner ettersom hun ikke har vært på utstilling. Som valp skadet hun en bakfot,og denne ble aldri helt bra. Innimellom er hun stiv i beinet, men det går fort over. Hun har operert bort livmora etter en livmorsbetennelse så noen avlshund er hun heller ikke. Men det har aldri vært noe tema om hun skulle være her eller ikke. Hun er min skygge og stadige følgesvenn, den hunden som ser på meg som sitt store idol og som hver natt sover ved siden av min seng. Snorker som et mannfolk! Tolererer ingen slinger i valsen av andre hunder og holder veldig orden på flokken. Et vidunder å plassere masete unge hanhunder sammen, hun bare setter blikket i dem og dermed er de som lam. Veldig lydig overfor meg, hun kan ligge løs utenfor en kafe uten å ense andre folk eller hunder, går fri ved min side så lenge det blir krevd, stikker aldri utenfor gården. Hun er en perle.

fredag 21. november 2008

Snart helg -

- og jippi for det! Arbeidsdagen planlegges avrundet med en tur i Pirbadet sammen med gode kollegaer. Det må da være en god innledning til helga? Selvfølgelig ikke riktig det samme som Jan har det der nede på playaen, men slett ikke verst.
Helga skal være Kvila-helg, bortsett fra 70-års dag i morgen kveld. Hurra for Bjarne!
Ellers har jeg lurt på om jeg skal ta sjansen på å ta fram skiene- eller om jeg skal la det være. For å si det mildt er jeg ingen lidenskapelig skigåer, jeg føler meg som en fisk på sykkel- altså rimelig hjelpeløs. Men det er kanskje lettere å ta med hunder på tur på ski enn å gå på beina i djupsnøen. Vi får vel se...hovedsaken er å være mye ute. Det gir energi til alle oppgavene her i livet.
Ha en fortreffelig helg,alle sammen

torsdag 20. november 2008

Torsdag

Merker jeg er litt trøtt i dag, ble seint før jeg kom meg hjem fra Oslo. Er slitsomt med ettermiddagsmøter i Oslo, men det er gøy og da. Bra man er ung ennå...Sove kan man gjøre på eldre dager.
Bikkjene er fullstendig koko nå når snøen er her. Tydeligvis det aller morsomste i verden å rulle rundt i det store,hvite.
Gratulerer med dagen i dag forresten, Cecilie! Høres ikke så aller verst ut med førjulstur til København.....
Apropos bikkjer. Ikke tro på dem som forteller om at det alltid er så gøy med hund! Det er innimellom en drittjobb. Forleden kveld, vi kommer hjem etter teater, strålende humør, låser opp døra- RAGNAROKK! Der har 5 labradorer kommet seg ut av rommet sitt og herjet vilt med lamper og papir og kattekasse og raskbøtte og alt i et salig kaos. Katta var garma, lå skinnflat og gjennomvåt under sofaen- tydeligvis jagd rundt og apportert. Begynner å komme seg nå etter ei uke,men mør har hun vært. Vi bare veksla blikk, bretta opp armer og satte i gang uten mer krimskrams, og i løpet av en times vis var det sånn noenluende. Bikkjene var upopulære noen dager,men det begynner å hjelpe nå. Hadde man ikke hatt humoristisk sans har det ikke gått....

tirsdag 18. november 2008

En helt alminnelig bra dag

I Trondheim er det i dag et innihelvetes vær. Rett og slett. Klokka 15 var det mørkt,vinden ulte rundt hjørnene og regnet bøtta ned. Jeg skulle til byen for å klippe håret etter jobb og grudde meg til å gå fra bilen og til frisørsalongen. Men etter frisørtimen (som faktisk var rimelig vellykket om jeg skal si det selv) og en kjapp biltur hjem til Kvila var dagen god igjen. Her oppe i skogen ligger snøen hvit, hønene har lagt 3 egg også i dag, hundene har spist og har vært på tur, og til middag fikk jeg pannekaker! Kan aldri bli feil,det. Nå gjenstår kun å få med nødvendigheter på TV (Jakten på kjærligheten og Greys anatomy), fyr på peisen og forberedelser til morgendagens Hovedstyremøte. Fint,ja.

mandag 17. november 2008

Nå er også jeg en blogger

Så skulle det skje- jeg blogger. Altså er jeg.....
Jeg kan kose meg med dette en stund, så god tid som jeg har!